Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax ziet niets in nieuwe jeugdcompetitie KNVB

Ajax ziet niets in nieuwe jeugdcompetitie KNVB

4 okt 2019, 21:04

Ajax ziet niets in de plannen van de KNVB voor een nieuwe competitie voor spelers jonger dan 21 jaar. "Wij zijn absoluut niet voor", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar in het televisieprogramma Ajax Inside. "Wij denken dat de ontwikkeling van spelers het best geholpen wordt in de huidige structuur. En daar denken andere toonaangevende clubs met een team in de Keuken Kampioen Divisie ook zo over", doelt hij op PSV, AZ en FC Utrecht.

Volgens Van der Sar volstaat het huidige systeem met beloftenelftallen in de eerste divisie. "De KNVB heeft een jaar of drie geleden het plan 'Winnaars van Morgen' geschreven. Dat is volgens mij door niemand echt serieus genomen", stelt de oud-doelman.

"Ieder dorp heeft voetbalvelden, vanuit dat dorp ga je op de fiets naar andere dorpjes waar je ook kan spelen. Wat betreft infrastructuur is Nederland fantastisch. En nu wil de KNVB plotseling weer allemaal andere vormen ontwikkelen. Kijk naar de talenten die ontwikkeld worden door AZ en PSV en wat er bij Feyenoord, Ajax en FC Utrecht doorkomt. Dat gaat toch goed?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.