Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax ziet af van komst Steven Bergwijn'

'Ajax ziet af van komst Steven Bergwijn'

31 jan 2022, 19:20

Ajax is er niet in geslaagd Steven Bergwijn aan te trekken. De koploper van de Eredivisie zag in de 24-jarige aanvaller een ideale opvolger voor David Neres, die naar Sjachtar Donetsk is vertrokken. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft echter geen overeenstemming met Tottenham Hotspur kunnen bereiken, zo bevestigen ingewijden.

Ajax onderhandelde de afgelopen weken met de club uit Londen over een transfer van Bergwijn, die dit seizoen geen basisplaats had als alle aanvallers van de Spurs fit waren. Maar tussen vraag en aanbod bleef een te groot verschil bestaan. Tottenham nam Bergwijn twee jaar geleden voor 30 miljoen euro over van PSV en wilde eigenlijk geen verlies maken op de international van het Nederlands elftal.

Ajax haalde afgelopen maand wel Brian Brobbey terug. De landskampioen huurt de spits van RB Leipzig, de club die hij afgelopen zomer voor Ajax verliet. Brobbey is voorlopig niet inzetbaar vanwege een knieblessure. Ajax maakte zondag bekend dat het Mohamed Ihattaren voor een jaar van Juventus huurt. De club uit Amsterdam heeft ook een optie tot koop op de 19-jarige oud-speler van PSV bedongen. Ihattaren sluit voorlopig aan bij Jong Ajax en moet eerst fit worden.

Bergwijn stond hoog op het verlanglijstje van trainer Erik ten Hag, die de afgelopen weken niet uitsloot dat hij Neres intern moest gaan vervangen. De succesvolle coach kan de rest van het seizoen zeer waarschijnlijk wel beschikken over Nicolás Tagliafico. De linksback stond in de belangstelling van FC Barcelona, dat hem voorlopig alleen wilde huren. Ajax wilde de Argentijn alleen verkopen en verwacht niet meer dat Tagliafico de komende uren nog vertrekt.

De transfermarkt sluit maandag om 23.59 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.