Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax ziet af van juridische stappen: Ajax – Feyenoord wordt woensdag uitgespeeld

Ajax ziet af van juridische stappen: Ajax – Feyenoord wordt woensdag uitgespeeld

26 sep 2023, 09:05

Ajax ziet af van een gang naar de rechter om af te dwingen dat het woensdag niet tegen Feyenoord, maar FC Volendam moet voetballen. De club uit Amsterdam overwoog maandag juridische stappen tegen de KNVB, maar heeft daar na overleg met FC Volendam toch vanaf gezien.

Ajax zegt die beslissing in het belang van de Eredivisie te hebben genomen. Wel gaat de club "indringend" met de KNVB en de Eredivisie CV in overleg omdat het vindt dat bij de wijze van besluitvorming "geen rekening is gehouden met gerechtvaardigde belangen van clubs". Ajax zegt dat de reglementen een veel te grote mate van beleidsvrijheid aan de KNVB en het competitiebestuur geven, wat het "risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten" in zich zou dragen.

Daardoor spelen Ajax en Feyenoord de laatste 35 minuten van het zondag gestaakte onderlinge duel vanaf 14.00 uur zonder publiek uit in de Johan Cruijff ArenA. Het voor woensdagavond geplande thuisduel met FC Volendam wordt later gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.