Ajax ontsnapt met nipte zege op RKC: 2-1

19 okt 2019, 22:28

Ajax heeft met veel moeite de uitwedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk gewonnen. De koploper ontsnapte met een nipte zege: 1-2.

RKC was in de eerste helft veruit de gevaarlijkste ploeg maar was erg onzorgvuldig met afwerken. Ajax speelde na rust aanvankelijk een stuk beter en kwam in de 46e minuut op voorsprong door een treffer van Dusan Tadic. Saïd Bakari schoot de thuisploeg in de 63e minuut op gelijke hoogte (1-1).

Quincy Promes voorkwam in de 79e minuut met een fraaie uithaal een afgang voor de kampioen. In de slotfase miste invaller Darren Maatsen nog een grote kans op de 2-2 voor RKC.

PSV kan zaterdagavond weer in punten gelijk komen met koploper Ajax. De club uit Eindhoven gaat op bezoek bij FC Utrecht.