Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax na 22 jaar weer bij laatste vier

Ajax na 22 jaar weer bij laatste vier

17 apr 2019, 00:58

Ajax heeft voor het eerst sinds 1997 de halve finales bereikt van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag schakelde over twee duels de Italiaanse grootmacht Juventus uit, één van de favorieten voor de eindzege. Ajax gaat nu met de winnaar van het Engelse onderonsje tussen Tottenham Hotspur en Manchester City strijden om een plek in de eindstrijd.

In 1997 moest Ajax het in de halve finales over twee duels afleggen tegen Juventus. Na de 1-2 in Amsterdam ging Ajax in Turijn met 4-1 onderuit.

Het jaar daarvoor, in 1996, verloor Ajax in de finale via strafschoppen van Juventus. De ploeg van de toenmalige trainer Louis van Gaal had in 1995 het belangrijkste toernooi voor Europese clubs gewonnen door AC Milan in de eindstrijd met 1-0 te verslaan, via een laat doelpunt van Patrick Kluivert.

Ajax bereikte in het seizoen 2002-2003 nog een keer de kwartfinales van de Champions League, waarin AC Milan te sterk bleek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.