Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax moet defensie Kiev zonder Neres pijn doen

Ajax moet defensie Kiev zonder Neres pijn doen

21 aug 2018, 18:23

AMSTERDAM (ANP) - Zonder David Neres wil Ajax woensdag in een uitverkochte ArenA tegen Dinamo Kiev een goede uitgangspositie verwerven voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. De Braziliaan heeft een verrekte hamstring overgehouden aan de uitwedstrijd van zaterdag op het kunstgras van VVV-Venlo. Hij is minimaal een week uitgeschakeld.

De blessure van Neres is een domper voor de club uit Amsterdam, die zich na vier jaar eindelijk weer eens met de beste clubteams van Europa wil gaan meten. De snelle vleugelspits was in de ouverture van het seizoen de speler die het aanvalsspel van zijn ploeg van diepte voorzag. Waar zijn meeste ploeggenoten de bal vaak in de voeten willen hebben, daar maakte Neres ruimte door naar voren te sprinten.

De blessure van Neres is niet ernstig, zo heeft trainer Erik ten Hag van de medische staf te horen gekregen. Heel misschien is hij er volgende week dinsdag al weer bij als Ajax op bezoek gaat bij Dinamo Kiev. Als het aan de coach van Ajax ligt, dan begint zijn elftal minimaal met een voorsprong van 1-0 aan die return. ,,We willen thuis scoren en de nul houden. Dan hebben we een goede uitgangspositie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.