Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax bevestigt vertrek Kudus naar West Ham United

Ajax bevestigt vertrek Kudus naar West Ham United

27 aug 2023, 20:36

Ajax heeft de transfer van Mohammed Kudus bevestigd. De Ghanees vertrekt voor minimaal 43 miljoen euro naar West Ham United. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 46 miljoen euro.

Ajax nam Kudus drie jaar geleden voor zo'n 9 miljoen euro over van het Deense FC Nordsjælland. De Ghanees speelde 87 duels voor de club uit Amsterdam en maakte 27 doelpunten. Hij scoorde afgelopen donderdag nog driemaal in het uitduel met Ludogorets (1-4) in de play-offs van de Europa League. Kudus vierde twee landstitels met de Amsterdammers.

Ajax verkocht eerder deze zomer Edson Álvarez voor 38 miljoen euro aan West Ham United. De club nam de afgelopen maanden ook afscheid van belangrijke spelers als Jurriën Timber en Dusan Tadic. Trainer Maurice Steijn vertelde na de zege op Ludogorets al dat Kudus waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax had gespeeld. De coach hoopt dat er komende week nog meerdere versterkingen naar Amsterdam komen.

Ajax is afgelopen week in verband gebracht met Thiago Almada, de Argentijnse smaakmaker van Atlanta United. Het is zeer de vraag of zijn komst haalbaar is. De Georgiër Georges Mikautadze van FC Metz heeft ook de aandacht van directeur voetbalzaken Sven Mislintat getrokken. Ajax betaalde de afgelopen maanden zo'n 80 miljoen euro voor de aanwinsten Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Chuba Akpom, Anton Gaaei, Josip Sutalo en Gastón Ávila.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.