Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax bereikt akkoord met Fulham over Calvin Bassey'

22 juli 2023, 11:51

Ajax en Fulham hebben een akkoord bereikt over de transfer van Calvin Bassey, zo meldt Voetbal International. De Engelse club zal zo'n 21 miljoen euro betalen voor de Nigeriaanse verdediger, waarbij ook een doorverkooppercentage in de deal is opgenomen.

Het akkoord werd bereikt nadat Fulham eerder deze week een openingsbod van zeventien miljoen euro bij Ajax had neergelegd. In de daaropvolgende dagen zijn beide clubs tot overeenstemming gekomen. Vorig jaar haalde Ajax Bassey al binnen van Rangers FC voor een bedrag van 23 miljoen euro, en met deze nieuwe transfersom nadert het de oorspronkelijke aankoopprijs. Dankzij het afgesproken doorverkooppercentage heeft Ajax bovendien de mogelijkheid om in de toekomst nogmaals aan Bassey te verdienen.

Hoewel Bassey aanvankelijk niet weg wilde uit Amsterdam en graag zijn kans wilde grijpen bij Ajax, lijken de kaarten nu anders te liggen. Ajax heeft de verdediger laten weten dat ze hem graag willen verkopen, wat ervoor zorgt dat Bassey nu zijn persoonlijke afspraken met Fulham gaat rondmaken. Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Bassey echter al een akkoord bereikt met Fulham voor een deal op de langere termijn en zal hij volgende week gaan tekenen.

Vrijdag meldde De Telegraaf al dat Ajax rekening hield met een mogelijk vertrek van Bassey, omdat hij afgelopen week meerdere gesprekken voerde en te horen kreeg dat hij bij zowel links centraal als linksback niet de eerste keuze is. Bij Fulham kan hij bovendien aanzienlijk meer verdienen dan in Amsterdam, waardoor zijn aanvankelijke wens om bij Ajax te slagen lijkt te vervagen.

Eerder deze week sprak Rafael van der Vaart zich in De Oranjezomer uit over de Ajax-verdediger. Bekijk het fragment terug in de video hierboven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.