Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax bepaalt prijskaartje voor Alfred Schreuder'

'Ajax bepaalt prijskaartje voor Alfred Schreuder'

19 okt 2022, 16:47

Ajax-trainer Alfred Schreuder staat in de belangstelling van VfB Stuttgart, zo werd eerder deze week gemeld door Kicker. Het Duitse Bild weet nu welke transfersom de Amsterdamse club verlangt voor de 49-jarige Schreuder, die nog een contract heeft tot medio 2024.

VfB Stuttgart is op zoek naar een opvolger van de vorige week ontslagen Pellegrino Matarazzo. Vorige week werd Peter Bosz nog in verband gebracht met die functie, maar volgens Kicker zijn er nu nog twee kandidaten over. Jesse Thorup, vorige maand ontslagen bij FC Kopenhagen, zou de beste papieren hebben. Maar de leiding van VfB Stuttgart zou ook in gesprek willen met Schreuder.

Mocht de huidige nummer 14 van de Bundesliga Schreuder naar Duitsland willen halen, dan zullen ze een afkoopsom van 1,5 miljoen euro moeten betalen aan Ajax, meldt Bild. Dat bedrag vormt mogelijk een probleem voor Stuttgart.

Julian Nagelsmann, trainer van Bayern München, verwacht niet dat Schreuder op korte termijn naar de Bundesliga vertrekt: "Ik kan me niet voorstellen dat Ajax hem laat gaan. Ik heb die club niet leren kennen als een gemakkelijke onderhandelingspartner."

Schreuder kent de Duitse competitie goed. Hij was hoofdtrainer en assistent-coach van TSG 1899 Hoffenheim. Hij staat met Ajax bovenaan in de Eredivisie, maar kreeg de afgelopen maanden veel kritiek na kansloze nederlagen tegen Napoli en Liverpool in de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.