Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax alleen bij zege op AEK direct geplaatst

Ajax alleen bij zege op AEK direct geplaatst

26 nov 2018, 08:08

ATHENE (ANP) - Alleen een uitzege op AEK Athene volstaat dinsdagavond voor Ajax om direct na de wedstrijd al zeker te zijn van een plaats bij de laatste zestien clubs in de Champions League. Bij een gelijkspel of nederlaag moet de club uit Amsterdam het resultaat van de andere groepswedstrijd tussen Bayern München en Benfica afwachten.

AEK Athene en Ajax beginnen om 18.55 uur aan hun vijfde groepswedstrijd. Bayern München en Benfica trappen pas om 21.00 uur af. Benfica kan alleen nog overwinteren in de Champions League als het wint bij Bayern München en Ajax niet wint in Griekenland. In alle andere scenario's scharen Ajax en Bayern München zich bij de laatste zestien van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Bayern München leidt de poule op dit moment met tien punten, gevolgd door Ajax (8 punten), Benfica (4 punten) en AEK Athene (0 punten). De beste twee van de eindklassering overwinteren in de Champions League. De nummer drie gaat naar de Europa League. Benfica heeft er weinig aan om in punten gelijk met Ajax te eindigen. In dat geval geeft het onderling resultaat van de twee duels tussen beide clubs de doorslag. Ajax versloeg Benfica in Amsterdam (1-0) en hield een punt over aan de uitwedstrijd in Lissabon (1-1).

Ajax en Bayern München sluiten de groepsfase van de Champions League op 12 december af met een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Benfica ontvangt tegelijkertijd AEK Athene.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.