Terug

Volg Vandaag Inside

ADO Den Haag - FC Den Bosch stilgelegd wegens vuurwerk op het veld

ADO Den Haag - FC Den Bosch stilgelegd wegens vuurwerk op het veld

10 okt 2021, 14:42

Supporters van ADO Den Haag hebben ervoor gezorgd dat de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch in de openingsfase even moest worden stilgelegd. Vanaf Midden-Noord, het vak met de fanatieke aanhang van ADO, werd vuurwerk op het veld gegooid. De supporters hielden spandoeken omhoog met teksten als 'KNVB maffia' en 'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots'.

Scheidsrechter Robin Hensgens moest de wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie bij een stand van 0-0 even onderbreken. Toen het vuurwerk was gedoofd en de zwarte rook was opgetrokken, ging het duel verder. De stadionspeaker riep de toeschouwers op zich te gedragen.

De licentiecommissie betaald voetbal heeft ADO Den Haag, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie, 6 wedstrijdpunten aftrek gegeven omdat de club de begroting niet op orde heeft. Ondanks de financiële problemen veroverde de ploeg van trainer Ruud Brood de eerste periodetitel. ADO had beroep aangetekend tegen de straf, maar dat haalde niets uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.