Terug

Volg Vandaag Inside

Aanklagers starten onderzoek naar Rubiales om kusschandaal

Aanklagers starten onderzoek naar Rubiales om kusschandaal

28 aug 2023, 17:25

Aanklagers in Madrid zijn een voorlopig onderzoek begonnen naar het kusschandaal rond Luis Rubiales. Aan voetbalster Jenni Hermoso wordt gevraagd of ze een aanklacht wil indienen tegen de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, die haar na de gewonnen WK-finale tegen Engeland een kus op haar mond gaf.

Omdat de finale in Sydney was, kan de betrokkenheid van de Spaanse aanklagers ingewikkeld liggen. De rechterlijke woordvoerder zegt dat "op basis van de duidelijke publieke verklaringen" van de 33-jarige Hermoso zij mogelijk het slachtoffer is geweest van een vermeende aanranding, aangezien er "geen enkele vorm van toestemming" lijkt te zijn geweest.

Radiozender Cadena Ser meldt dat Hermoso vijftien dagen de tijd heeft om een aanklacht in te dienen. Aanklagers gaan wellicht onderzoeken of Rubiales andere Spaanse wetten heeft overtreden. Hij dreigde met juridische stappen tegen Hermoso en beschuldigde haar van liegen nadat ze had gezegd dat de kus niet met wederzijdse toestemming was gebeurd.

Rubiales is door wereldvoetbalbond FIFA voor negentig dagen geschorst in afwachting van het onderzoek. De Spaanse regering heeft de zaak doorverwezen naar een sporttribunaal, dat maandag voor het eerst bijeenkomt. De federatie houdt maandag ook opnieuw een spoedvergadering nadat spelers met een staking hadden gedreigd toen Rubiales weigerde af te treden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.