Terug

Volg Vandaag Inside

Aanklacht Duitse bestuurders om fraude WK 2006

Aanklacht Duitse bestuurders om fraude WK 2006

6 aug 2019, 13:02

ZÜRICH (ANP/RTR/DPA) - Theo Zwanziger, Wolfgang Niersbach en Horst Rudolf Schmidt zijn door het Openbaar Ministerie in Zwitserland aangeklaagd. De oud-bestuurders van de Duitse voetbalbond worden beschuldigd van medeplichtigheid aan fraude rondom het wereldkampioenschap van 2006.

Het drietal zou samen met de toenmalige Zwitserse FIFA-official Urs Linsi leden van een toezichthoudend orgaan van de Duitse voetbalbond (DFB) op frauduleuze wijze hebben misleid over het werkelijke doel van een betaling van 6,7 miljoen euro. Dat bedrag werd overgemaakt naar een bedrijf in Qatar. De eigenaar van dat bedrijf was Mohamed Bin Hammam, een voormalig vicevoorzitter van de FIFA die levenslang is geschorst wegens omkoping.

Justitie in Zwitserland opende de strafzaak in 2016 na publicaties in tijdschrift Der Spiegel over de dubieuze betaling. Naast Zwanziger, Niersbach en Schmidt behoort ook Franz Beckenbauer tot de verdachten. De procedures tegen de voorzitter van het organisatiecomité van 2006 worden later voortgezet. Gezondheidsproblemen maakten het onmogelijk Beckenbauer te ondervragen, aldus het Zwitserse Openbaar Ministerie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.