Terug

Volg Vandaag Inside

Aangifte De Graafschap om kwetsend spandoek

Aangifte De Graafschap om kwetsend spandoek

26 feb 2019, 18:45

DOETINCHEM (ANP) - Voetbalclub De Graafschap doet aangifte van vernieling en huisvredebreuk tegen de personen die in de nacht van maandag op dinsdag een spandoek met een kwetsende tekst in stadion De Vijverberg hebben opgehangen. Dat bevestigt een woordvoerder van De Graafschap na berichtgeving door de Gelderlander. Het spandoek zou zijn opgehangen door fans van ADO Den Haag. Die club speelt vrijdag in Doetinchem tegen De Graafschap.

Over de tekst op het spandoek laat de woordvoerder van De Graafschap zich niet uit. Volgens de Gelderlander en berichten op sociale media stond 'KK in je maag' op het spandoek, vermoedelijk een verwijzing naar de ziekte kanker.

Eind vorige week werden meerdere gebouwen en beelden in Amsterdam beklad met gele en groene verf, de clubkleuren van ADO. Ook werden er hakenkruizen geplaatst. Onder meer het beeld van De Dokwerker werd besmeurd. De politie meldde dinsdag dat de Amsterdamse recherche de bekladdingen onderzoekt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.