Terug

Volg Vandaag Inside

Aad de Mos haalt uit naar Götze: 'Dat is een vakantieman!'

Aad de Mos haalt uit naar Götze: 'Dat is een vakantieman!'

4 feb 2022, 10:00

Volgens Aad de Mos hoeft PSV niet getreurd te zijn dat trainer Roger Schmidt na dit seizoen vertrekt bij de Eindhovenaren. De oud-oefenmeester van onder meer Ajax en KV Mechelen is geen fan van de werkwijze van de Duitser. Ook heeft De Mos geen hoge pet op van WK-winnaar Mario Götze.

Aan het transferbeleid van Schmidt ergert de 74-jarige Hagenees zich het meeste. 'Het materiaal is voor tachtig procent door hem gekozen, heb ik begrepen. We hebben een Duitse invasie gekregen en het is allemaal middelmaat. Ik werkte bij PSV met Romario, Ronaldo en Nilis, nu moeten we het doen met een rugbyspeler als Vinicíus.'

Een speler die ook op advies van Schmidt richting Eindhoven kwam was aanvallende middenvelder Mario Götze. De Mos snapt niets van deze aankoop, en is geen fan van de 29-jarige Duitser. 'Dat vind ik een vakantieman. Hij kiest zijn wedstrijden uit en is geen topaankoop die het verschil maakt voor PSV in topwedstrijden. In Duitsland praat niemand meer over Götze en wij refereren altijd maar aan die goal (Duitsland-Argentinië, WK finale 2014, red.). Ik ben geen liefhebber van hem.'

Ondanks dat De Mos niets ziet in Götze, heeft hij wel een indrukwekkend palmares. De oud-speler van Borussia Dortmund en Bayern München werd vijf keer kampioen van de Bundesliga, won vier keer de DFB-Pokal en werd in 2014 wereldkampioen met Duitsland. In 2017 werd de stofwisselingsziekte myopathie geconstateerd bij Götze.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.