Terug

Volg Vandaag Inside

Zweden en Polen weigeren wedstrijd tegen Rusland in play-offs WK

Zweden en Polen weigeren wedstrijd tegen Rusland in play-offs WK

Unspecified

26 feb 2022, 16:40

De Zweedse en Poolse voetballers gaan volgende maand geen play-off-wedstrijd voor het WK spelen tegen Rusland. Deze maatregel nemen zij naar aanleiding van de invasie in Oekraïne. Polen zou Rusland in de halve finale treffen, terwijl Zweden de Russen eventueel in de finale zou kunnen tegenkomen.

"Gezien de agressie van de Russen tegen Oekraïne gaat het Poolse nationale team geen wedstrijd spelen tegen de Russen", schreef Cezary Kulesza, de voorzitter van de Poolse voetbalbond, op Twitter. "Geen woorden meer, tijd voor actie!" Robert Lewandowski sloot zich snel aan bij de voorzitter. "De juiste beslissing! Ik kan me niet voorstellen een wedstrijd te spelen tegen het Russische nationale team in een situatie waarin de gewapende agressie in Oekraïne voortduurt. Russische voetballers en fans zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niets aan de hand is", schreef Lewandowski, de beste voetballer van Polen.

Polen zou de Russen op 24 maart in Moskou treffen. De winnaar van het duel speelt tegen de winnaar van Zweden - Tsjechië, met als inzet een plek op het WK voetbal, later dit jaar in Qatar.

Donderdag werd al bekend dat Polen, Zweden en Tsjechië er niets voor voelden in de play-offs aan te treden in Rusland. De drie landen drongen in een gezamenlijke brief bij de Europese voetbalbond UEFA en wereldvoetbalbond FIFA aan naar alternatieven te kijken in verband met de Russische invasie in Oekraïne.

Oekraïne is ook nog in de race voor een WK-ticket, maar dat land speelt één of twee keer een uitwedstrijd. Op 24 maart gaan de Oekraïners op bezoek bij Schotland. Bij winst volgt opnieuw een uitwedstrijd: tegen de winnaar van het duel tussen Wales en Oostenrijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd