Terug

Volg Vandaag Inside

Zo laat komt Max Verstappen in actie bij de GP van Japan

Zo laat komt Max Verstappen in actie bij de GP van Japan

Unspecified

5 okt 2022, 13:30

Wie Max Verstappen komend weekend tijdens de GP van Japan in actie wil zien, zal vroeg de wekker moeten zetten. De sessies op het circuit van Suzuka beginnen - door het tijdsverschil van zeven uur - al vroeg in de ochtend. 

Verstappen krijgt komende zondag zijn tweede kans om ruim voor het einde van het seizoen de wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. Als de coureur van Red Bull 8 punten of meer pakt dan Charles Leclerc en 6 punten meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, dan heeft hij zijn tweede titel binnen.

Er zijn diverse scenario's mogelijk voor Verstappen om dat te bewerkstelligen, maar de zekerste manier is de race in Japan winnen met als bonus de snelste raceronde. Het maakt dan namelijk niet meer uit uit op welke positie zijn overgebleven rivalen eindigen.

Als de 25-jarige Nederlander op Suzuka wint en de snelste ronde in de race rijdt, krijgt hij 26 punten erbij en komt hij uit op een totaal van 367. Voor zijn grootste belager Leclerc is de tweede plaats dan het hoogst haalbare. Met 18 punten erbij komt de Monegask dan op een totaal van 255 en daarmee is het verschil van 112 punten gemaakt. Dat is namelijk het maximale aantal punten dat nog te verdienen is in de resterende vier races én de sprintrace die nog op het programma staat in de Grote Prijs van Brazilië.

Fans die niks willen missen van de jacht van Verstappen op zijn tweede wereldtitel, zullen de wekker moeten zetten. De eerste en derde vrije training beginnen op vrijdag en zaterdag al om 05:00 uur, terwijl de race op zondag om 07:00 uur Nederlandse tijd van start gaat.

Tijdschema Grand Prix van Japan

Vrijdag 7 oktober

Eerste vrije training: 05:00 uur Tweede vrije training: 08:00 uur

Zaterdag 8 oktober

Derde vrije training: 05:00 uur Kwalificatie: 08:00 uur

Zondag 9 oktober

Race: 07:00 uur

Deel dit artikel

Link gekopieerd