Terug

Volg Vandaag Inside

Zirkzee redt Bayern München in extra tijd

Zirkzee redt Bayern München in extra tijd

Unspecified

18 dec 2019, 23:34

Joshua Zirkzee heeft van zijn officiële debuut voor Bayern München in de Bundesliga een gedenkwaardige gebeurtenis gemaakt. De 18-jarige aanvaller mocht in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg in de laatste minuut van de reguliere speeltijd invallen. Amper twee minuten later kwam hij van dichtbij tot scoren, waarmee de geboren Schiedammer zijn ploeg alsnog op voorsprong bracht. Daarna bepaalde Serge Gnabry de eindstand op 1-3.

Zirkzee werd eind vorige maand door Hansi Flick, de interim-trainer van de Duitse kampioen, samen met drie andere talenten overgeheveld van het tweede elftal naar de selectie. In elk geval tot aan de winterstop mag het viertal aan het grote werk ruiken. Zirkzee, die in 2017 de jeugdopleiding van Feyenoord verruilde voor die van Bayern München, ondertekende in september een contract tot medio 2023 bij 'Der Rekordmeister'.

De Zuid-Hollander, die dit jaar in negen interlands voor Oranje onder 19 acht doelpunten maakte, mocht de vorige winter al mee op trainingskamp naar Doha. Zirkzee speelt doorgaans met het tweede van Bayern in de derde Bundesliga.

Deel dit artikel

Link gekopieerd