Terug

Volg Vandaag Inside

Zirkzee op huurbasis naar Anderlecht

Zirkzee op huurbasis naar Anderlecht

Unspecified

3 aug 2021, 19:33

Anderlecht huurt aanvaller Joshua Zirkzee tot het einde van het seizoen van Bayern München. De 20-jarige Nederlander moet in Brussel het vertrek opvangen van een andere huurling, Lukas Nmecha (naar VfL Wolfsburg).

Zirkzee verhuisde begin dit jaar op huurbasis van Bayern München naar Parma. Bij de Italiaanse club kwam hij door een flinke blessure niet veel in actie. Zirkzee arriveerde in 2017 bij Bayern München, maar kon nog niet doorbreken in de hoofdmacht. Hij heeft bij de Duitse topclub nog een contract tot medio 2023.

Zirkzee kijkt uit naar zijn Belgische avontuur. 'Na een telefoontje van coach Vincent Kompany was er meteen een klik. Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en de filosofie spreken mij enorm aan. Ik voel mij klaar om bij te dragen aan het team en de club te helpen om de gestelde doelen te bereiken', liet Zirkzee weten.

Anderlecht verwacht veel van de oud-Feyenoorder. 'Joshua is een jonge spits met veel potentieel', zegt technisch directeur Peter Verbeke. 'Het past binnen onze filosofie om hem verder te begeleiden in zijn ontwikkeling en tegelijk resultaat te boeken. Joshua kan een bal bij zich houden, is goed in de combinatie en beschikt over een individuele actie. Op deze manier voegen we opnieuw extra kwaliteit aan onze selectie toe.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd