Terug

Volg Vandaag Inside

ZIEN: Schöne vergeet Overmars de hand te schudden tijdens afscheid

ZIEN: Schöne vergeet Overmars de hand te schudden tijdens afscheid

Unspecified

14 aug 2021, 21:30

Lasse Schöne werd voorafgaand aan het duel tussen Ajax en NEC in het zonnetje gezet door directeur voetbalzaken Marc Overmars. Tijdens het overhandigen van een trofee vergat Schöne alleen Overmars bijna de hand te schudden.

Op het einde van de video op minuut 1:00 steekt Overmars nog zijn hand uit, maar was de middenvelder al bezig met het bedanken van de Ajax-fans. 'Je was zeven jaar een bijzondere speler bij ons', zei Overmars. 'Soms leek je in het begin van het seizoen op de bank terecht te komen, maar je werd eigenlijk alleen maar beter. Jij bent voor ons en onze supporters een echte Ajacied. Iedere vrije trap rond het strafschopgebied leek wel een doelpunt.'

Schöne speelde 287 duels voor Ajax. Geen buitenlandse speler kwam vaker uit voor de club uit de hoofdstad. Hij veroverde drie landstitels en maakte indruk met een reeks fraaie vrije trappen. Zijn mooiste vrije trap bewaarde hij voor het uitduel met Real Madrid (1-4) in de Champions League. Dat doelpunt werd tijdens de warming up van het duel tussen Ajax en NEC steeds op de grote schermen in het stadion herhaald.

De 35-jarige Schöne verliet Ajax twee jaar geleden voor Genoa. Maar mede vanwege corona had hij nog geen afscheid kunnen nemen van de Ajax-fans.

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd