Terug

Volg Vandaag Inside

Zidane wil Bale zo snel mogelijk kwijt

Zidane wil Bale zo snel mogelijk kwijt

Unspecified

21 juli 2019, 13:57

Trainer Zinedine Zidane van Real Madrid wil zo snel mogelijk van Gareth Bale af. "Het punt is bereikt dat er snel een beslissing moet komen. De club werkt aan een transfer en ik hoop voor iedereen dat het zo snel mogelijk wordt afgehandeld", zei de Franse coach in Houston, waar Real met 3-1 verloor in een oefenwedstrijd tegen Bayern München.

Bale, goed voor 78 doelpunten in 155 wedstrijden bij de 'Koninklijke' uit Spanje, is ook niet meegereisd met de ploeg naar de Verenigde Staten. De international van Wales heeft nog een contract tot 2022 bij Real, maar duidelijk is dat Zidane van de aanvaller af wil. Hij gaf Bale vorig seizoen weinig speeltijd en voorziet voor komend seizoen geen rol voor de 30-jarige speler, die in 2013 voor destijds een recordbedrag van 100 miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur.

Zaakwaarnemer Jonathan Barnett van Bale bevestigde dat hij werkte aan een transfer, maar haalde wel uit naar Zidane. "Hij zou zich moeten schamen. Zidane toont geen respect voor een speler die zoveel heeft gedaan voor Real", foeterde hij.

De voormalige Franse voetbalheld zei op zijn beurt dat het niet persoonlijk is. "Ik heb niets tegen Bale, maar het is gewoon dat we beslissingen moeten nemen en dingen moeten veranderen. Het is voor iedereen het beste als er snel duidelijkheid komt", aldus Zidane.

Hélène interviewt Bale

Bale Verliezen een hoop doelpunten door vertrek Ronaldo
1:34
Bale Verliezen een hoop doelpunten door vertrek Ronaldo

Deel dit artikel

Link gekopieerd