Terug

Volg Vandaag Inside

Zenit verder na sensationele inhaalrace

Zenit verder na sensationele inhaalrace

Unspecified

17 aug 2018, 00:08

SINT-PETERSBURG (ANP) - Zenit Sint-Petersburg heeft in de derde voorronde van de Europa League tegen Dinamo Minsk een sensationele comeback gemaakt. De Russen wonnen met 8-1, na een nederlaag van 4-0 vorige week in Wit-Rusland.

Dankzij twee goals in de slotfase van Artjom Dzjoeba sleepte Zenit er een verlenging uit. Kort voor de 3-0 van Dzjoeba kwam het met tien man te staan na een rode kaart voor Leandro Daniel Paredes.

In de verlenging leek Seidu Yahaya Minsk alsnog een plek in de volgende ronde te bezorgen, maar Zenit gaf zich nog niet gewonnen. Met tien man kwam het op 6-1 en in de laatste minuut werd het, dankzij twee goals van invaller Robert Mak, zelfs nog 8-1. De 6-1 en 7-1 werden vanaf elf meter gemaakt. In de laatste minuut kreeg ook Maksim Shvetsov van Dinamo Minsk rood.

Zenit is na FC Barcelona de tweede club die een 4-0 achterstand in de return goed maakt. In maart van vorig jaar presteerde FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain al het vooraf onmogelijk geachte door na een 4-0 nederlaag in Parijs met 6-1 te winnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd