Terug

Volg Vandaag Inside

Zeeuwse gemeente grijpt keihard in: Seksverbod in duinen na overlast van vrijpartijen

Zeeuwse gemeente grijpt keihard in: Seksverbod in duinen na overlast van vrijpartijen

Unspecified

30 mei 2023, 20:57

Het Zeeuwse natuurgebied Oranjezon in Veere wil met waarschuwingsborden voorkomen dat stelletjes in de duinen vrijen. Borden met daarop de tekst "Geen seks" moeten ervoor zorgen dat mensen de liefde niet meer zullen bedrijven in het gebied, meldt De Telegraaf.

De gemeente Veere heeft acht borden geplaatst bij de strandopgang van Oostkapelle en rondom de strandpaviljoens die grenzen aan een twee kilometer lang naaktstrand. Dit strand ligt langs de kust van het Zeeuwse eiland Walcheren en grenst aan Oranjezon.

Volgens de gemeente zou het in de duinen van het natuurgebied een komen en gaan zijn van op seks beluste recreanten. De gemeente kiest na jaren van pappen en nathouden nu voor een harde aanpak. In een persbericht laat de gemeente weten met deze borden de vrijende stelletjes weg te jagen.

In het bericht staat dat de klachten binnenstroomde zowel bij de gemeente als bij andere betrokken organisaties zoals bijvoorbeeld natuurbeheerder het Zeeuwse Landschap. Die organisatie weet daar echter niets van: "Wij hebben er geen last van. Die borden staan ook niet op ons terrein", vertelt een woordvoerster.

Ook diverse strandpaviljoenhouders herkennen zich niet in het verhaal van de gemeente, waaronder Adriaan den Hollander van paviljoen het Zeecafé: "Je gaat bijna denken dat het hier Sodom en Gomorra is. In het verleden gebeurde er weleens wat; dat klopt, maar waar niet? Dat gebeurt toch in de hele wereld? Hier is dat allang verleden tijd. Straks wordt ons nette strand in één adem genoemd met Cap d’Agde in Frankrijk, dat bekend staat als seksparadijs. Ik kan je melden dat daar niets van waar is."

De gemeente Veere blijft echter voet bij stuk houden en zegt dat er veel klachten zijn binnengekomen: "Bij handhaving komen twintig tot dertig klachten per jaar binnen", laat een woordvoerster van de gemeente weten. Op de vraag of de vermeende vrijpartijen iets te maken hebben met het naaktstrand kan zij geen antwoord op geven.

Seks in het openbaar is in Nederland niet verboden, maar schennis van de eerbaarheid is dat wel. Dat betekent dat je in het openbaar geen seks mag hebben als andere mensen zich daaraan storen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd