Terug

Volg Vandaag Inside

Yesim Candan trekt zich terug als kandidaat-Kamerlid voor D66

Unspecified

13 sep 2023, 17:46

Columniste Yesim Candan trekt zich terug als kandidaat-Kamerlid voor D66. Dat meldt zij op X, voorheen Twitter. Candan stelt vast dat haar kandidatuur "zeer veel vragen en reacties" heeft opgeroepen.

De hevigheid van al deze reacties "heeft me niet onberoerd gelaten", zegt Candan. "Ik wil mezelf daartegen beschermen en D66 niet onnodig beschadigen."

Lijsttrekker Rob Jetten laat weten "respect" te hebben voor het besluit van Candan om zich terug te trekken. "Een vrouw die op allerlei manieren werkt aan gelijke kansen. Dat gaat ze vast en zeker op een andere manier voortzetten."

Er was al het nodige te doen over de conceptlijst die D66 eerder deze week presenteerde. Meerdere zittende Kamerleden beklaagden zich omdat zij op een onverkiesbare plek staan of helemaal niet op de lijst voorkomen. Uiteindelijk bepalen de leden wie op de lijst komen en op welke plek.

Job Knoester reageerde dinsdagavond in Vandaag Inside op de kandidaatstelling van Yesim Candan: "D66 wil geen. stemmen!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd