Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi Simons legt uit waarom hij Leipzig verkoos boven een langer verblijf bij PSV

Xavi Simons legt uit waarom hij Leipzig verkoos boven een langer verblijf bij PSV

Unspecified

27 juli 2023, 17:02

Xavi Simons heeft zich op een persmoment van RB Leipzig uitgelaten over de keuze van de club. De aanvaller van het Nederlands elftal vertelt onder andere waarom hij de Bundesliga verkoos boven een langer verblijf bij PSV.

"Ik vond de Bundesliga heel uitdagend. Jonge spelers kunnen zich in Duitsland heel goed ontwikkelen", vertelt Simons. Trainer Marco Rose is de belangrijkste reden waarom Simons naar Leipzig is gekomen: "Uiteraard hoor je al veel van spelers die je kent over de club, daar won ik informatie bij in en ik sprak met de coach. Daar kreeg ik meteen een heel goed gevoel bij. Dat was zo goed, dat ik deze kans niet kon laten schieten. Ik wilde er direct voor gaan, hij was de belangrijkste reden."

Afgelopen seizoen kon Simons het maar moeilijk verkroppen dat het met PSV mis ging in de voorrondes van de Champions League, maar nu gaat het er voor hem toch echt van komen: "Het is de mooiste clubcompetitie om in te spelen. Als je klein bent, televisie kijkt, dan wil je naar dat podium. Vorig jaar lukte het me niet, nu wel. Dat maakt me heel enthousiast. Ik kan me gaan laten zien tussen de beste spelers ter wereld."

Omdat Simons op huurbasis voor Leipzig speelt, blijft het dienstverband normaal gesproken beperkt tot één seizoen, maar hier wil hij weinig over kwijt: "Mijn doel is eerst om te genieten van mijn tijd hier. Ik zal alles geven op het veld. Wat daarna gebeurt? Dat kan ik niet zeggen. Of ik langer blijf? Ik zie het dan wel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd