Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi Simons en Devyne Rensch in top 10 in strijd om Golden Boy Award

Xavi Simons en Devyne Rensch in top 10 in strijd om Golden Boy Award

Unspecified

20 juni 2023, 15:58

PSV’er Xavi Simons en Ajacied Devyne Rensch staan in de voorlopige top 10 in de strijd om de Golden Boy-award voor grootste voetbaltalent van Europa. Aanvallende middenvelder Simons (20) staat zesde op de lijst met honderd kandidaten van de Italiaanse krant Tuttosport, leeftijdgenoot Rensch volgt op de negende plek. De verkiezing is dit jaar voor het eerst mede op basis van spelersstatistieken.

In totaal zijn vier Nederlanders opgenomen in de top 100. Aanvaller Emanuel Emegha van het Oostenrijkse Sturm Graz staat negentiende, Bjorn Meijer van Club Brugge is de nummer 29. AZ’er Milos Kerkez uit Hongarije heeft op de vijftiende plek ook een goede positie in handen.

De Duitser Jamal Musiala maakt de grootste kans om FC Barcelona-middenvelder Gavi op te volgen als grootste talent op de Europese voetbalvelden. De 20-jarige middenvelder van Bayern München neemt de koppositie in op de lijst, voor de naar Real Madrid overgestapte Engels international Jude Bellingham. Journalisten en fans maken uiteindelijk uit wie er vandoor gaat met de onderscheiding.

Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar van de Golden Boy-award. Na hem kregen onder anderen Wayne Rooney, Lionel Messi, Paul Pogba, Kylian Mbappé en Matthijs de Ligt (in 2018) de prijs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd