Terug

Volg Vandaag Inside

'Xavi gaat dit jaar de Champions League winnen met Barça'

'Xavi gaat dit jaar de Champions League winnen met Barça'

Unspecified

29 okt 2021, 12:50

Oud-president Joan Gaspart denkt dat FC Barcelona een goede kans maakt om de Champions League te winnen dit jaar. Althans, onder het bewind van de nieuwe trainer Xavi Hernandez. Dat zegt het ex-bewindslied en goede vriend van Ronald Koeman tegenover El Confidencial.

Barcelona maakte tot dusver een allesbehalve sterke indruk in het miljoenenbal. Onder Koeman werden slechts 3 punten binnengehaald in de eerste 3 wedstrijden. Tegen Bayern München (0-3) en SL Benfica (3-0) werd er verloren, terwijl Dynamo Kiev nog maar net aan de kant werd gezet (1-0). Door de dramatische resultaten dreigt momenteel het mislopen van de knock-out fase, voor het eerst sinds 2004.

Ondanks de penibele uitgangssituatie in het Miljoenenbal denkt Gaspart dat Xavi de ploeg naar de winst kan leiden in het toernooi. 'Barça gaat dit jaar de Champions League, La Liga en de Copa del Rey winnen. Hoewel ik misschien wel erg optimistisch ben, heb ik gekkere dingen gezien in het voetbal', zegt Gaspart. 'Waarom gaat het niet lukken onder Xavi? Zat Guardiola ook niet in dezelfde situatie? En Luis Enrique? Iedereen zei dat ze geen ervaring hadden en toen kwamen de resultaten', besluit de oud-president zijn verhaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd