Terug

Volg Vandaag Inside

Wormuth spant arbitragezaak aan tegen FC Groningen

Wormuth spant arbitragezaak aan tegen FC Groningen

Unspecified

30 jan 2023, 18:35

Frank Wormuth gaat een arbitragezaak tegen zijn oud-werkgever FC Groningen aanspannen. De coach werd ruim twee maanden geleden ontslagen door de Groningse club, maar heeft sindsdien nog geen overeenstemming kunnen bereiken over een financiële vergoeding.

"Er is een juridisch verschil van inzicht over een bepaald onderdeel in het contract en dat willen we laten toetsen", zegt Wormuths zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof tegenover RTV Noord. "Dat is nog onder de rechter. Het is ook geen vervelend iets tussen FC Groningen en Frank, maar een juridisch verschil van inzicht. Dat moet je toetsen en dat kan maar bij één instantie: de arbitragecommissie van de KNVB."

De club zelf meldt tegenover RTV Noord dat het de contractuele afspraken is nagekomen. "Wij hebben Frank het verschuldigde bedrag uitbetaald. Hij leest de gemaakte afspraken anders. Het ligt nu bij juristen. Wij zien de zaak met vertrouwen tegemoet", zegt woordvoerder Richard van Elsacker op de website van de omroep.

Wormuth werd op 14 november ontslagen door de Groningse club. De Duitse trainer moest vertrekken omdat er "binnen de club onvoldoende draagvlak" was voor hem. Het ontslag volgde daags na de nederlaag tegen Fortuna Sittard. De Groningers stonden toen op de vijftiende plek in de Eredivisie. Momenteel staat de ploeg, die nu onder leiding staat van trainer Dennis van der Ree, laatste.

Deel dit artikel

Link gekopieerd