Terug

Volg Vandaag Inside

WK voor Dick Advocaat en Irak verder uit zicht

WK voor Dick Advocaat en Irak verder uit zicht

Unspecified

16 nov 2021, 18:14

Bondscoach Dick Advocaat heeft met het nationale voetbalelftal van Irak niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Zuid-Korea. Het WK-kwalificatieduel ging dinsdag ruim verloren: 0-3.

Advocaat wacht daardoor nog altijd op zijn eerste zege met de Irakezen. Met 4 punten uit zes duels staat het land op de voorlaatste plaats in groep A van de kwalificatie. De achterstand op nummer 3, de Verenigde Arabische Emiraten van bondscoach Bert van Marwijk, is 2 punten. De nummer 3 strijdt met de nummer 3 uit de andere poule voor deelname aan de play-offs.

Lee Jae-sung, Son Heung-min (strafschop) en Jeong Woo-yeong maakten de doelpunten voor Zuid-Korea, dat steeds dichter bij deelname aan het WK komt. Datzelfde geldt voor Iran, dat hekkensluiter Syrië met 3-0 versloeg.

Iran en Zuid-Korea hebben met respectievelijk 16 punten en 14 punten een grote voorsprong op de rest. De eerste twee landen kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK in Qatar.

In de andere poule kwam Australië niet verder dan een gelijkspel bij China (1-1). Japan profiteerde door Oman te verslaan: 0-1. Koploper Saudi-Arabië, met 1-0 te sterk voor Vietnam, leidt met 16 punten. Japan is na zes speelronden tweede met 12 punten, gevolgd door Australië met 11 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd