Terug

Volg Vandaag Inside

Wim: 'Toen ik hem zag, dacht ik: dat kan wel eens een probleem worden…’

Unspecified

8 apr 2024, 16:07

Wim Kieft vertelt in het Ziggo Sport-programma Tussen de Palen dat hij Marco van Basten als een probleem zag tijdens zijn carrière bij Ajax.

Wim zag Van Basten voor het eerst spelen toen hij bij het tweede van Ajax ging kijken. “Ik was op dat moment al topscorer van Nederland, maar toen ik hem zag, dacht ik: dat kan wel eens een probleem worden. Toen al zo goed. Van Basten trainde meestal met ons mee en Johan Cruijff zat altijd op hem te zeiken, want hij zag extra potentie in hem.”

De analist kreeg destijds niet zoveel kritiek als Van Basten. “Dat kan je natuurlijk op twee manieren inschatten. Ik deed altijd wel wat ik moest doen en wat ik kon, maar Cruijff wist ook wel dat in mij technisch minder potentie zat dan bij Marco. Ik haalde eruit wat erin zat, maar Marco had natuurlijk onbegrensde mogelijkheden en kwaliteiten.”

Wim krijgt vervolgens de vraag of Marco hem niet een beetje in de weg zat bij Ajax. “Er is natuurlijk maar één spits, dus hij kwam er wel aan en ik kreeg het jaar erna een wat minder jaar. Toen liep mijn contract af en hadden ze natuurlijk Marco achter de hand”, besluit Wim die tussen 1979 en 1983 het Ajax-shirt droeg.

Wim Kieft vertelde eerder in Veronica Offside dat hij zich zorgen maakt over Ajax: "Een totaal gebrek aan kwaliteit en geld!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd