Terug

Volg Vandaag Inside

Wim over gele kaart Álvarez: 'Dit is gewoon een actie van een blinde!'

Wim over gele kaart Álvarez: 'Dit is gewoon een actie van een blinde!'

Unspecified

18 apr 2023, 13:07

Edson Álvarez pakte afgelopen zondag tegen FC Emmen zijn tiende gele kaart van het seizoen. De Ajax-middenvelder is daardoor geschorst voor de uitwedstrijd van volgende week tegen PSV. In Veronica Offside en Vandaag Inside reageerden Wim Kieft, Andy van der Meijde en Johan Derksen op de straf voor Álvarez.

De Mexicaan kreeg een gele kaart voor een lichte overtreding op Ole Romeny op de helft van FC Emmen. Wim Kieft zei in Veronica Offside: "Ik begrijp wel dat Álvarez teleurgesteld is, maar zijn verklaring vond ik echt waardeloos." Bij het zien van de beelden van de overtreding vervolgt Wim: "Dit is echt een belachelijke... Zie je hoe ver hij nog van de bal af zit, daar? Dit is gewoon een actie van een blinde!"

Andy van der Meijde vindt dat ook John Heitinga iets te verwijten valt: "Je weet toch als trainer dat hij zo speelt? Ik had hem gewoon op de bank gezet deze wedstrijd. Tegen Emmen thuis! Je weet dat er een wedstrijd aankomt die heel belangrijk is voor de tweede plaats."

Johan Derksen vertelde later op de avond in Vandaag Inside dat hij de kaart volledig onterecht vond: "Dan zouden er in Engeland honderd gele kaarten per wedstrijd vallen! Die jongen wil duelleren en dan is er een beginnende scheidsrechter die zo'n wedstrijd in een groot stadion niet aankan. Deze gele kaart is een schande."

Deel dit artikel

Link gekopieerd