Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft kritisch over Ajax-selectie: 'Vlag hangt halfstok’

Wim Kieft kritisch over Ajax-selectie: 'Vlag hangt halfstok’

Unspecified

1 sep 2023, 19:19

Wim Kieft is in zijn column in De Telegraaf lyrisch over PSV, maar maakt daarbij ook de vergelijking met de selectie van Ajax: "Waar bij PSV de vlag wordt gehesen, daar hangt deze bij Ajax halfstok."

Volgens Wim is PSV in tegenstelling tot Ajax op dit moment erg succesvol: "Luuk de Jong is in topvorm en speelt een hele belangrijke rol. Dankzij hem kan Ismael Saibari als aanvallende middenvelder op de nummer 10-positie het verschil maken."

"Daar is helemaal niets meer van over"

Steijn moet het volgens de analist daarentegen doen met spelers uit het geroemde netwerk van Sven Mislintat, maar die afkomstig zijn van het tweede niveau van Frankrijk, Engeland en Duitsland. “Je vraagt je af of hij dat in korte tijd op de rails krijgt. Op de valreep verliezen ze Davy Klaassen. Iemand als Steven Berghuis zal het allemaal met lede ogen aanzien. Je voelde bijna de opborrelende irritatie toen hij als invaller kwam tegen Ludogorets. Twee seizoenen geleden verliet hij Feyenoord en kwam in een droomelftal terecht bij Ajax. Daar is helemaal niets meer van over. Alles moet van Berghuis komen. In de Eredivisie lukt dat misschien nog wel, maar internationaal…”

Volgens Wim zou de wedstrijd van Ajax thuis tegen Ludogorets, na de 4-1 overwinning in Bulgarije, een goede kans moeten zijn om alle scepsis weg te spelen: "Als je dan met 1-0 verliest, groeit het wantrouwen bij de buitenwacht, terwijl intern het vertrouwen in het team en elkaar een knauw krijgt. Waar bij PSV de vlag wordt gehesen, daar hangt deze bij Ajax halfstok. Zo was de sfeer ook na afloop in het stadion, ondanks het bereiken van de groepsfase van de Europa League.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd