Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft: 'Ik bespeur bij hem meer leiderschapskwaliteiten dan bij Bergwijn'

Wim Kieft: 'Ik bespeur bij hem meer leiderschapskwaliteiten dan bij Bergwijn'

Unspecified

11 aug 2023, 19:56

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf gereageerd op de keuze van Maurice Steijn om Steven Bergwijn aan te wijzen als nieuwe aanvoerder van Ajax. Hij is daarmee de opvolger van Dusan Tadic, die naar Fenerbahce is vertrokken.

"Intussen heeft trainer Maurice Steijn aanvaller Steven Bergwijn als aanvoerder aangewezen. Weinig spelers hebben zoveel zelfkennis dat zij zo’n verzoek afwijzen," begint Wim. "Bergwijn is vanuit de jeugd iemand met een Ajax-verleden, zit als international vast bij het Nederlands elftal, één van de oudere, meest ervaren spelers in de selectie en kan met zijn kwaliteiten wedstrijden beslissen. Maar aanvoerder… Dan moet je ook een voortrekkersrol vervullen in en buiten het veld, jongens meekrijgen en verbaal sterk zijn, zeker ook richting de media."

"Volgens mij is Bergwijn veel meer een speler die vooral gericht is op zichzelf," vervolgt hij. "In zijn hart wil hij denk ik niet eens de rol van captain spelen. Maar als het je wordt gevraagd, dan ga je er misschien zelf in geloven. Voor mij blijft het een keus uit armoede van Steijn. Davy Klaassen zou meer voor de hand liggen, maar aangezien hij wordt gepasseerd door Steijn zijn de vooruitzichten op speeltijd niet rooskleurig voor de middenvelder."

"Om Branco van den Boomen, ooit opgeleid door Ajax, na zijn avonturen in de Keuken Kampioen Divisie en terugkeer uit Toulouse direct captain te maken, ging Steijn blijkbaar te ver. Hoewel ik bij hem meer leiderschapskwaliteiten bespeur dan bij Bergwijn. Diens eerste opmerking dat hij spelers niet aan hun oren zal trekken zoals Dusan Tadic deed, omdat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen, belooft niet alle goeds. Bergwijn heeft gelijk als hij iedereen wijst op z’n verantwoordelijkheid, maar je hebt wel met voetballers te maken," besluit Wim.

Deel dit artikel

Link gekopieerd