Terug

Volg Vandaag Inside

Willy en René van de Kerkhof belden met Sjaak Swart: ‘Kut Kerkhof, wegwezen!’

Unspecified

26 apr 2024, 15:25

Willy en René van de Kerkhof onthullen in gesprek met De Telegraaf dat zij het heerlijk vinden om Ajax-icoon Sjaak Swart soms een beetje te plagen met het succes van PSV.

Volgens de tweeling staat het buiten kijf dat PSV dit jaar de beste ploeg van de Eredivisie heeft. De twee zijn vooral onder de indruk van Luuk de Jong. "Luuk is de belangrijkste speler in het elftal", begint Willy. "Niet alleen omdat hij veel scoort en captain is, maar hij sjouwt onvermoeibaar, is overal op het veld en geeft daarmee het goede voorbeeld aan het team. Hij heeft een geweldig seizoen."

"Hij heeft nu evenveel goals gemaakt in de Eredivisie als Sjaak Swart. Als Luuk er voorbij is, gaan we Sjaak nog even bellen", vervolgt Willy (inmiddels is De Jong door zijn goal van donderdagavond tegen Heerenveen voorbij Swart, red). De broers bellen Sjaak wel eens vaker. "We hebben hem ook gebeld toen Ajax laatste stond. Sjaak pakte op met ’Kut Kerkhof, wegwezen’. Een beetje humor hoort erbij", besluit René.

Sjaak Swart sprak eind vorig jaar een boodschap in voor Dilan Yesilgöz: "Fijn dat je verstand van voetbal hebt." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd