Terug

Volg Vandaag Inside

'Wilfred Genee is scherp en durft het te laten schuren, ook wanneer dit niet leuk is voor de gasten'

'Wilfred Genee is scherp en durft het te laten schuren, ook wanneer dit niet leuk is voor de gasten'

Unspecified

29 mrt 2023, 15:30

Verschillende mensen uit de televisiewereld hebben zich in een groot artikel in het Algemeen Dagblad lovend uitgelaten over Wilfred Genee. Wanneer Angela de Jong, Frits Barend en Catherine Keyl ingaan op het succes van Vandaag Inside, valt al snel de naam van Wilfred.

“Een deel van het succes van Vandaag Inside is te danken aan talkshowhost Wilfred Genee”, zegt Angela. “Hij is scherp en durft het te laten schuren, ook wanneer dit niet leuk is voor de gasten aan tafel. Dat kan hem niet schelen.”

Bovendien moet een talkshowhost altijd goed ingelezen zijn. Iets wat bij Wilfred wel goed zit, vindt talkshowcoryfee Catherine Keyl. “De feitenkennis van de presentatoren van HLF8 kan vaak wel iets beter. Zij kunnen iets leren van Genee. Zijn parate kennis is uitzonderlijk goed. Hij is áltijd op de hoogte. Dat geldt overigens ook voor Sven Kockelmann bij Op1, maar die is zó bloedserieus. Bij Genee valt er ook wat te lachen.”

De scherpte van Wilfred doet Frits Barend - die samen met Henk van Dorp jarenlang de succesvolle talkshow Barend & Van Dorp maakte - aan hem denken. “Gasten wilden komen, maar dachten ook: wat staat ons te wachten? We waren doorgewinterde journalisten. We hadden met onze poten in de modder gestaan en zaten bij wijze van spreken in kasten om belangrijke gesprekken op te pikken. Vragen deelden we nooit van tevoren. Er was een gigantische chemie tussen ons drieën”, doelt Frits op hem, Henk van Dorp en vaste gast Jan Mulder. “Net als bij Vandaag Inside.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd