Terug

Volg Vandaag Inside

Wijndal blikt kritisch terug op Schreuder: 'Niet sterk dat hij dat in media zei'

Wijndal blikt kritisch terug op Schreuder: 'Niet sterk dat hij dat in media zei'

Unspecified

2 mrt 2023, 00:00

Owen Wijndal heeft in een uitgebreid interview met Ajax Life teruggeblikt op de afgelopen maanden bij Ajax. De linksback is onder meer kritisch op de vertrokken trainer Alfred Schreuder.

Schreuder zei in de media namelijk dat Wijndal niet genoeg arbeid leverde tijdens de trainingen. De linksback kon zich daarin niet vinden en zegt daar nu het volgende over: "Of ik dat gek vond? Ja", zegt Wijndal. "Tijdens het trainingskamp in Marbella was het gevoel nog goed. Ik heb na NEC-uit ook met de trainer gesproken en aangegeven dat ik het niet met hem eens was. Ik vond het ook niet sterk dat hij dat wel in de media zei, maar mij er eerder niet op had aangesproken."

"Natuurlijk mag een trainer vinden dat ik niet goed train", vervolgt Wijndal. "Ik houd juist van eerlijkheid. Dan is het aan mij om daar op een juiste manier op te reageren. Maar als ik zelf niets hoor... Na een paar trainingen hoorde ik dat Schreuder zei dat het kwartje was gevallen. In zijn ogen deed ik dus blijkbaar andere dingen dan daarvoor. Ik vond zelf dat ik nog altijd goed en hard trainde."

Wijndal kan zich voorstellen dat mensen denk dat hij 'een beetje nonchalant is', omdat hij zoveel lacht. "Het kan zijn dat iemand denkt dat ik niet gefocust train omdat ik veel lach. Daar zit voor mij een gevaar in. Dat mensen denken: hij is een beetje nonchalant. Zeker als de resultaten tegenvallen. Maar dat ik veel praat met jongens, dat ik wil genieten van op het veld staan, betekent niet dat ik niet gefocust ben. Het is niet zo dat ik na puntenverlies in de kleedkamer vrolijk een praatje ga maken of de polonaise loop. Ik lach graag, maar ben geen clown", aldus de linksback van de Amsterdammers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd