Terug

Volg Vandaag Inside

'Wijkagent stelde week voor moord Peter R. de Vries extra veiligheidsmaatregelen voor'

'Wijkagent stelde week voor moord Peter R. de Vries extra veiligheidsmaatregelen voor'

Unspecified

2 mrt 2022, 16:55

Een wijkagent van de Amsterdamse politie luidde een week voor de aanslag op Peter R. de Vries de noodklok en deed een voorstel voor extra veiligheidsmaatregelen. Uiteindelijk werd de suggestie door de misdaadverslaggever zelf geweigerd. Dat blijkt uit een verhoor van de beveiliger van RTL Boulevard dat in handen van EenVandaag is.

De beveiliging van het programma zou 8 dagen voor de aanslag getipt zijn over een stalking van De Vries. De journalist zou toen zijn gevolgd van de studio's tot aan de parkeergarage, één straat verderop. Bij RTL Boulevard waarschuwden zij de wijkagent, die vervolgens 7 dagen voor de aanslag aandrong op extra veiligheidsmaatregelen.

Die maatregelen gingen bijvoorbeeld over het meekijken op camera's of dat een agent in burger hem zou kunnen observeren. De misdaadjournalist had daar naar verluidt echter geen trek in toen de beveiliging dit voorstel deed. Volgens de verhoorde beveiliger zou hij het 'te opvallend' vinden.

Op 6 juli werd De Vries neergeschoten onderweg naar de parkeergarage in de Lange Leidsedwarsstraat. Ruim een week later overleed de bekende Nederlander.

Deel dit artikel

Link gekopieerd