Terug

Volg Vandaag Inside

'Wiegman wordt de eerste vrouw die een mannelijk elftal gaat coachen'

Unspecified

21 aug 2023, 12:12

Afgelopen week werd bekend dat Sarina Wiegman in beeld is bij de Engelse voetbalbond om op termijn Gareth Southgate op te volgen als bondscoach van de nationale mannenploeg. Barbara Barend ziet het graag gebeuren, en denkt dat Wiegman de eerste vrouw gaat zijn die een mannelijk elftal gaat trainen.

“Haar naam wordt genoemd. De bondsvoorzitter van Engeland heeft gezegd dat ze prima de opvolger kan worden van de huidige bondscoach”, legt Barbara uit in de Radio Veronica-ochtendshow Rick in de Morgen. “Het zou een heel mooi gegeven zijn want op dit moment coachen mannen ook de vrouwen en andersom moet dat natuurlijk ook kunnen.”

Barbara voorspelt: "Ik denk dat Sarina de eerste vrouw gaat zijn die een mannelijk elftal gaat coachen. Dat is bijna niet meer te vermijden. Ik denk echt dat dat gaat gebeuren.” De sportjournaliste zou het ‘te gek’ vinden als Wiegman in de Nederlandse top aan de slag gaat. “Dat ze een traditionele top 3-club gaat trainen, of het Nederlands elftal. Dat zou fantastisch zijn: de opvolger van Koeman!”

De 53-jarige Wiegman won met de Nederlandse voetbalsters in 2017 het EK in eigen land en twee jaar later bereikte haar ploeg de finale van het WK in Frankrijk. Na de Olympische Spelen van Tokio in 2021 verruilde ze de 'Leeuwinnen' voor de Engelse 'Lionesses'. Daarmee herhaalde Wiegman haar successen, door ook het EK te winnen en de WK-finale te halen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd