Terug

Volg Vandaag Inside

Wiegman niet ontevreden over loting WK

Wiegman niet ontevreden over loting WK

Unspecified

8 dec 2018, 21:00

PARIJS (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters is niet ontevreden over de loting voor het WK van volgend jaar zomer in Frankrijk. Oranje stuit in de groepsfase op Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen.

,,Het had voor wat betreft de groepsfase inderdaad zwaarder gekund", erkende Wiegman vanuit Parijs. ,,Al zijn de meeste tegenstanders op een WK pittig. Tijdens het vorige WK speelden we in de poule ook tegen Canada en Nieuw-Zeeland. Wij zijn de afgelopen vier jaar volwassen en beter geworden. We hebben meer ervaring en mijn speelsters voetballen op een hoger niveau."

De beste twee ploegen van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. Als Oranje als eerste of tweede eindigt wacht mogelijk een ontmoeting tegen wereldkampioen Verenigde Staten of Zweden. ,,We moeten het nemen zoals het is", zei Wiegman. ,,Ik kan daar nu niet al te veel over zeggen omdat ik niet weet welke ploegen als eerste en tweede eindigen. We gaan ons eerst heel goed voorbereiden op de groepsduels."

Enthousiast

Oranje speelt alle drie de groepswedstrijden in het noorden van Frankrijk. ,,En dat is fijn voor onze supporters", zei Wiegman. ,,Want die zijn heel enthousiast. Ik verwacht zeker dat er veel mensen afreizen naar Frankrijk. Dat hoor ik om me heen en die signalen vangen de mensen van de KNVB ook op. Daarnaast is het een voordeel dat het in het noorden van Frankrijk vaak iets koeler is dan in het zuiden."

Nederland start de voorbereiding op het WK volgende maand met een trainingskamp van een week in Zuid-Afrika. Oranje speelt op 19 januari in Kaapstad een oefenduel met Zuid-Afrika. De selectie van Wiegman neemt vanaf 26 februari tot en met 6 maart weer deel aan de Algarve Cup. Oranje bereikte vorig jaar de finale van het toernooi in Portugal. De eindstrijd tegen Zweden werd echter wegens aanhoudend noodweer afgelast. ,,In april spelen we ook nog twee oefenduels", zei Wiegman en dan komen we in mei weer bijeen voor het WK. ,,Ik weet nog niet waar we in Frankrijk tijdens het WK verblijven. Dat wordt snel duidelijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd