Terug

Volg Vandaag Inside

'Wieffer binnen twee à drie jaar voor minimaal 40 miljoen naar Bayern München'

'Wieffer binnen twee à drie jaar voor minimaal 40 miljoen naar Bayern München'

Unspecified

15 mrt 2023, 00:00

Mats Wieffer maakt dit seizoen een sterke indruk bij Feyenoord. Theo ten Caat, voormalig jeugdtrainer van Wieffer, ziet de middenvelder binnen twee à drie jaar een toptransfer maken.

Ten Caat had Wieffer onder zich bij de beloften van FC Twente. "Eigenlijk heeft hij alle facetten van het voetballen", begint Ten Caat in gesprek met ESPN over de kwaliteiten van Wieffer. "Hij is technisch heel vaardig, heeft een groot loopvermogen, ziet de ruimtes heel goed en is snel met zijn balbehandelingen."

Wieffer speelde met Ramiz Zerrouki samen in de jeugd van FC Twente en waren volgens Ten Caat heer en meester. De voormalig trainer had liever gezien dat Zerrouki en Wieffer op dit moment samen in het eerste van Twente hadden gespeeld. "Ik ben nog altijd een echte Twente-supporter, dus het doet mij veel pijn om Wieffer in het shirt van Feyenoord te zien spelen. Hoe erg ik het hem ook gun, maar ik had toch liever gehad dat hij samen met Zerrouki op het middenveld van FC Twente had gespeeld."

Tot slot ziet Ten Caat Wieffer over een aantal jaar een absolute droomtransfer maken. "Hij gaat binnen twee jaar van de beloften van Twente naar de voorselectie van het Nederlands elftal. Als hij deze lijn kan doortrekken, dan is hij binnen twee à drie jaar bij Feyenoord weg en speelt hij op een internationaal niveau. Misschien wel Champions League. Ik denk dat hij heel goed bij Bayern München past. Hij heeft heel veel kwaliteiten voor de Duitse Bundesliga. Schalke zat natuurlijk ook twee of drie jaar achter hem aan. Of hij dan voor een miljoen of dertig à veertig kan gaan? Ja, minimaal."

Feyenoord nam Wieffer afgelopen zomer voor zes ton over van Excelsior. De 23-jarige middenvelder tekende een contract tot medio 2026 in De Kuip.

Deel dit artikel

Link gekopieerd