Terug

Volg Vandaag Inside

'Wie ruimt het veld voor de Kerst? Maurice Steijn of Sven Mislintat?'

'Wie ruimt het veld voor de Kerst? Maurice Steijn of Sven Mislintat?'

Unspecified

4 sep 2023, 13:00

Hugo Borst heeft met stijgende verbazing zitten kijken naar de laatste wedstrijden van Ajax. De columnist concludeert dat het 'Ajax-dna' lijkt te zijn verdwenen en heeft een vermoeden waarom directeur voetbalzaken Sven Mislintat niet voor Peter Bosz koos, maar Maurice Steijn als opvolger van John Heitinga.

"Ik zag het bedrijfsvoetbalelftal van de niet te benijden trainer Maurice Steijn donderdag en gisteren voetballen. Zo moet het er eind 19de eeuw hebben uitgezien, dacht ik. Het had allemaal niets met Ajax te maken. Niets", schrijft Borst in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad.

Borst denkt te weten waarom Mislintat voor Steijn heeft gekozen en niet voor Bosz. "We kunnen de analyse gerust nu al maken. Mislintat nam niet de dominante Peter Bosz maar een onervaren trainer die hem bij het aantrekken van spelers niet ging lastigvallen. Steijn probeerde het nog wel. Hij wilde bij voorbeeld Thiago Almada, Nick Olij en Noa Lang. En hij noemde meer namen. Zijn technisch directeur negeerde alle verzoeken."

Vervolgens refereert Borst naar de uitspraken van Steijn na afloop van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) over Mislintat. "Zo kan het zijn dat de trainer zich nu openlijk distantieert van de matige spelers (ter waarde van ruim 100 miljoen) die hij in zijn maag gesplitst heeft gekregen. Met Sutalo, zei Steijn gisteren, kon hij wel leven. Dat is dus de beste, en de duurste. Kun je nagaan hoe hij over de rest denkt."

"Wat interessant wordt aan het bedrijfsvoetbalelftal: wie ruimt het veld voor de Kerst? Trainer Steijn of td Mislintat?", besluit Borst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd