Terug

Volg Vandaag Inside

Wesley kiest voor drie Ajacieden in Klassieker-elftal: 'Dat is logisch'

Wesley kiest voor drie Ajacieden in Klassieker-elftal: 'Dat is logisch'

Unspecified

21 jan 2023, 15:25

In aanloop naar de Klassieker van komende zondag hebben Wesley Sneijder en Andy van der Meijde het beste Klassieker-elftal geformeerd. Eerstgenoemde selecteerde slechts drie Ajacieden voor zijn favoriete basisopstelling.

"Ik begin met Bijlow", begint de recordinternational vrijdagavond in Veronica Offside. "En dat doe ik expres, want voor Rulli (Ajax-doelman, red.) is dit een nieuwe wedstrijd en hij is nog niet zo zeker. Bijlow wel, vind ik." In de achterhoede heeft Wesley plek ingeruimd voor één Ajacied: Jurriën Timber: "Dat is logisch denk ik". Feyenoorders Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman completeren de verdediging.

Op het middenveld hebben de Rotterdammers wederom de overhand, aldus Wesley. "Wilfred, zoals je weet houd ik van voetballende mensen... En dan denk ik dat Kökcu en Szymański verder zijn dan de middenvelders bij Ajax. Los van Berghuis, die staat er bij mij altijd in. Goede speler, creatief."

Als vleugelaanvaller op de rechterkant kiest de analist voor Jahanbakhsh. "Nou, Wim zei het net al: hij is de speler in vorm de laatste weken. Conceição niet, want ondanks zijn dreiging levert hij momenteel nog te weinig rendement." Wesley verwacht Ajacied Kudus zondag aan de start én verkiest hem boven Feyenoorders. "Die vind ik wel een betere spits dan Danilo. Ook omdat hij meer zwerft over het elftal, waardoor de buitenspelers meer naar binnen trekken." Tot slot staat Braziliaan Igor Paixāo op de linkerflank: "Die heeft Dilrosun uit de basis gespeeld. En dat is niet zo makkelijk", besluit Wesley.

Opstelling Wesley:

Deel dit artikel

Link gekopieerd