Terug

Volg Vandaag Inside

Wereldkampioene Hermoso eist straf voor Spaanse bondsvoorzitter na kus op mond

Wereldkampioene Hermoso eist straf voor Spaanse bondsvoorzitter na kus op mond

Unspecified

23 aug 2023, 21:09

De Spaanse voetbalster Jennifer Hermoso eist dat bondsvoorzitter Luis Rubiales een straf krijgt voor de kus die hij zondag op haar mond gaf na de gewonnen WK-finale tegen Engeland. Dat meldt ze in een verklaring via spelersvakbond FutPro.

"FutPro zorgt er, samen met mijn zaakwaarnemerskantoor TMJ, voor dat mijn belangen worden verdedigd en zij zijn de gesprekspartners in deze kwestie. Vanuit FutPro uiten we onze krachtige veroordeling van gedrag dat de waardigheid van vrouwen schendt", aldus Hermoso.

"We vragen de Spaanse voetbalbond om de noodzakelijke protocollen te implementeren, de rechten van de spelers te waarborgen en voorbeeldige maatregelen te nemen. Het is essentieel dat ons nationale team, de huidige wereldkampioen, altijd wordt vertegenwoordigd door figuren die waarden van gelijkheid en respect op alle gebieden uitstralen. Het is noodzakelijk om vooruitgang te blijven boeken in de strijd voor gelijkheid, een strijd die onze vrouwelijke spelers met vastberadenheid hebben gevoerd en ons heeft gebracht tot de positie waarin we ons vandaag bevinden."

Voorzitter Rubiales feliciteerde de speelsters voordat ze de beker kregen uitgereikt na de finale in Sydney. Hij omhelsde alle spelers, maar gaf Hermoso naast een kus op de wang ook een kus op de mond. De Spaanse voetbalbond heeft een spoedoverleg gepland voor vrijdag om 12.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd