Weghorst redt punt voor Wolfsburg tegen Union Berlin

1 mrt 2020, 16:51

Wout Weghorst heeft met zijn late treffer tegen 1. FC Union een punt gered voor VfL Wolfsburg. Het duel in Berlijn eindigde in 2-2. Wolfsburg blijft door het gelijkspel zevende met 35 punten, vijf meer dan Union, dat tiende staat.

Union was voor rust op 1-0 gekomen via Sebastian Andersson. Marvin Friedrich maakte er zelfs 2-0 van vroeg in de tweede helft. Yannick Gerhardt zorgde na een uur voor de aansluitingstreffer voor Wolfsburg. Weghorst zorgde met een kopbal tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker op aangeven van João Victor. Het is de elfde competitietreffer voor Weghorst dit seizoen.

Het competitieduel werd korte tijd gestaakt na beledigende spandoeken aan het adres van Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp. Scheidsrechter Bastian Dankert stuurde de ploegen kort voor rust naar de catacomben. Na tien minuten kwamen de ploegen terug op het veld om het restant van de eerste helft te spelen.

Johan: 'Waarom zit Luuk de Jong bij Oranje en Weghorst niet?'

Johan verbaasd: 'Waarom zit Luuk de Jong nog bij Oranje en niet Weghorst?'