Terug

Volg Vandaag Inside

WBA ontslaat trainer ondanks kans op promotie

WBA ontslaat trainer ondanks kans op promotie

Unspecified

9 mrt 2019, 22:23

WEST BROMWICH (ANP) - Hoewel West Bromwich Albion volop meedoet in de strijd om promotie naar de Premier League heeft de clubleiding een rigoureuze maatregel genomen. Hoofdtrainer Darren Moore moet vertrekken, omdat zijn ploeg in de laatste twaalf competitieduels slechts vier keer wist te winnen. De kans op rechtstreekse promotie naar het hoogste niveau is daardoor wel een stuk kleiner geworden.

Kort na het gelijkspel voor eigen publiek in stadion The Hawthorns tegen Ipswich Town (1-1) kreeg Moore te horen dat hij is ontslagen. WBA staat op de vierde plaats in het Championship, het tweede niveau in Engeland, met respectievelijk elf en negen punten achterstand op Norwich City en Leeds United, de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De bovenste twee clubs promoveren rechtstreeks, de nummer drie tot en met zes strijden in de play-offs om één ticket voor de Premier League.

Moore werd elf maanden geleden aangesteld als vervanger van de ontslagen Alan Pardew. Hij kon WBA niet behoeden voor degradatie, hoewel de ploeg onder zijn leiding wel een opleving had.

Deel dit artikel

Link gekopieerd