Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom PSV ondanks handelssancties tegen Rusland toch zaken deed met Spartak Moskou

Waarom PSV ondanks handelssancties tegen Rusland toch zaken deed met Spartak Moskou

Unspecified

5 juli 2022, 10:15

PSV versterkte zich maandag met Guus Til. PSV neemt de vijfvoudig international van Oranje voor zo'n drie miljoen euro (exclusief bonussen) over van Spartak Moskou, waar hij nog twee jaar onder contract stond. Til ondertekende in Eindhoven een contract voor vier jaar.

Er ontstond kritiek op de transfer, omdat er allerlei handelssancties zijn tegen Rusland, dat in oorlog is met Oekraïne. Een woordvoerder van PSV heeft aan Voetbal International laten weten waarom de club toch zaken deed met Spartak Moskou.

'Natuurlijk snappen wij die discussie en gaan we die ook niet uit de weg. Maar we hebben onze afwegingen zorgvuldig gemaakt en om meerdere redenen besloten het op deze manier toch zo te doen. Spartak Moskou en de eigenaren staan niet op de sanctielijst van de Europese Unie.'

'Daarnaast geeft de FIFA aan dat als je voetballers uit Rusland en Oekraïne aan het voetballen kan krijgen, clubs dat niet moeten laten. En wellicht het belangrijkst, is het belang van Guus Til zelf. Die is ontzettend blij dat hij nu bij PSV zit. Hij wilde weg uit Rusland en zocht naar zekerheid en stabiliteit. Die hebben wij hem met dit meerjarenplan gegeven,' concludeert de woordvoerder van PSV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd