Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Overmars geen excuses mocht maken tijdens zijn presentatie bij Antwerp

Waarom Overmars geen excuses mocht maken tijdens zijn presentatie bij Antwerp

Unspecified

25 mrt 2022, 15:59

Marc Overmars kreeg na zijn presentatie bij Antwerp FC veel kritiek over zich heen, omdat hij geen excuses maakte voor zijn grensoverschrijdende gedrag bij Ajax. Volgens de krant De Standaard is daar een duidelijke reden voor.

De advocaten van Overmars adviseren hem namelijk voorlopig te zwijgen. Het heeft te maken met het tuchtonderzoek dat momenteel in Nederland wordt uitgevoerd. Inmiddels is een vierde sponsor van Antwerp al afgehaakt na de presentatie van Overmars en de nieuwe technisch directeur van de Belgische club kan bij het maken van een duidelijk statement verdere imagoschade veroorzaken. Overmars krijgt daarom het advies om niet publiekelijk zijn excuses aan te bieden.

Antwerp heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de gebrekkige communicatie eerder deze week bij de presentatie van Overmars als de nieuwe technisch directeur. 'Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd dat glashelder toe te lichten', zegt Antwerp in een verklaring.

'De kritiek daarop is terecht. Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: dat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit heeft en dat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.'

De Belgische club presenteerde de oud-topman van Ajax zes weken nadat hij was opgestapt bij de Amsterdammers als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd