VVV buigt tegen RKC achterstand om in zege

4 aug 2019, 00:44

VVV-Venlo heeft voorkomen dat RKC iets overhoudt aan het eerste duel in de eredivisie sinds mei 2014. De thuisploeg, onder leiding van trainer Robert Maaskant, boog in de eigen Koel in de tweede helft een achterstand om in een overwinning: 3-1.

Hannes Delcroix bracht RKC na ruim tien minuten aan de leiding met een harde kopbal, die via de onderkant van de land in het doel eindigde. Met een geplaatst schot maakte Elia Soriano kort na rust gelijk en vanuit een penalty maakte Jonathan Opoku er na een uur 2-1 van. De strafschop werd toegekend na een overtreding van keeper Etienne Vaessen op Haji Wright.

Het mooiste doelpunt viel in de 88e minuut en kwam op naam van Peter van Ooijen, die vanaf 20 meter doeltreffend uithaalde en ervoor zorgde dat VVV voorlopig samen met Willem II aan kop gaat in de eredivisie.