Terug

Volg Vandaag Inside

Vrouw krijgt waarschuwing van zwemclub na omkleden en naakt douchen in kleedkamer

Vrouw krijgt waarschuwing van zwemclub na omkleden en naakt douchen in kleedkamer

Unspecified

30 mrt 2023, 19:27

Bij een zwemclub in New South Wales heeft een vrouw een officiële klacht gekregen van het bestuur van de club. Reden hiervoor was dat de vrouw naakt gedoucht had en zich had omgekleed in de kleedkamer, waar volgens het bestuur 'naaktheid onacceptabel is'.

Nada Pantle, de zwemster in kwestie, vertelt haar verhaal aan de Australian Broadcasting Corporation. Ze maakt regelmatig gebruik van de kleedkamers van de Terrigal Surf Lifesaving Club (een club voor reddingzwemmers) om te douchen. Onlangs ontving Pantle een waarschuwingsbrief van de club waarin werd beweerd dat Pantle 'het beleid van de club inzake naaktheid in kleedkamers' had geschonden.

"In de brief staat niet wat ik had gedaan of wie een klacht heeft ingediend, maar het suggereerde min of meer dat ik iets seksueels had gedaan", vertelt een verbouwereerde Pantle aan ABC. "Op een gegeven moment moet je je kleren uitdoen om je andere kleren aan te trekken. Daarom hebben we kleedkamers."

Volgens de club had Pantle echter een handdoek om zich heen moeten slaan of haar ondergoed moeten aanhouden. "We vragen onze zwemmers gewoon om in hun ondergoed te douchen en zich daarna om te kleden met een handdoek om zich heen of in de toiletruimte", vertelt een woordvoerder van de club. "We krijgen al vele, vele jaren klachten over kinderen die worden blootgesteld aan naakte volwassenen in onze doucheruimte", vertelt ze. "Daarom hebben we dit Child Safe-beleid."

Pantle is inmiddels geen lid meer van de club maar heeft wel een afscheidsadvies: "Er gaat niets boven ouderlijk toezicht in kleedkamers."

Deel dit artikel

Link gekopieerd