Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitter Samsunspor verklaart vertrek Ihattaren: 'Je bent een probleemspeler'

Unspecified

4 aug 2023, 11:38

Yüksel Yildirim, de voorzitter van Samsunspor, heeft meer tekst en uitleg gegeven over het besluit van de club om uiteindelijk niet met Mohamed Ihattaren in zee te gaan.

De Turkse club heeft afscheid genomen van de 21-jarige Ihattaren, omdat hij extra aanvullende eisen zou hebben gesteld. "We hadden een akkoord bereikt met Ihattaren", reageert Yildirim in de lokale krant Halk. "Hij zou in de eerste seizoenshelft per wedstrijd betaald krijgen, omdat hij niet fit was. De speler accepteerde het aanbod en de fans in Samsun verwelkomden hem. Toen begon zijn manager zich er plots in te mengen."

"Hij probeerde ons waarschijnlijk in het nauw te drijven", vervolgt de voorzitter van Samsunspor. "Hij zei dat ze het contract nog niet hadden getekend en dat ze toch maandelijks salaris wilden hebben. Ze eisten ook een groot deel van de transfersom als Ihattaren in de toekomst verkocht zou worden. Dat accepteerden we niet. Ik zei: 'Je bent een probleemspeler, waarom zouden we je betalen als je niet speelt?'."

De zaakwaarnemer van Ihattaren en Samsunspor werden het oneens over bepaalde voorwaarden, waardoor het avontuur van de 21-jarige speler bij de Turkse club er binnen twee dagen alweer op zat. "We hebben aangegeven dat Ihattaren zou spelen onder de voorwaarden die we eerder hadden afgesproken. Als hij dat niet zou accepteren, was het einde verhaal. Zijn manager vroeg ook om meer geld. Hij accepteerde ons aanbod niet en vertrok. Uiteindelijk draait het allemaal om geld", aldus de voorzitter van Samsunspor.

Chris Woerts denkt dat er iets anders is gebeurd bij het afketsen van de transfer van Ihattaren naar Samsunspor. Bekijk de uitspraken van Chris in De Oranjezomer terug in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd